Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Alfa 155 1.8TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на Alfa 155 1.8TS

Здравейте, момчета

харесах си една Алфа 155 1.8TS. Всичко е много добре, с климатроник, ЦД с дистанционно, ел. пакет и др. Всичко много добре, колата много бяга и цената е добра, ама едно ме притеснява. Човекът казва, че горяла 13л/100км градско ( бензин и все пак не е в София ) и падала докъм 8 извънградско. Това нормално ли е и, ако се сложи газова уредба, колко може да се вдигне разходът на гориво?

ПС: И ако имате някакви впечатления, неща, които трябва да се гледат преди покупката, можете да споделите, ще съм ви благодарен.

Мойта е 1993 с 8 клапана и гори лятно 10.5 и зимно около 11 градско. Извън градско може да падне и под 7/100. 13/100 ми се вижда много. Да не засегна някой, но със сигурност нещо не й е наред на колата. Аз не бих я взел, ако не знаех какво й е. ДИАГНОСТИКА.
    Може с колата всичко да е наред - тогава причината е зад-кормилното устройство.

Comment

Имам един доста обширен преглед на 155. Пробвай търсачката за да го издириш. Там е всичко което ти трябва да знаеш за тази чудесна кола. Иначе за разхода - малко височък ми се струва, но май собственика е пропуснал да каже кога му дава този разход - като си я кара като другите шофьори (т.е. с около 90-100) или като алфист (т.е. с около 160-180 ) Както и да е, винаги можеш да я закараш на стенд да я видят и да си прецениш. Айде успех и да се похвалиш ако я вземеш
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Колега питай човека от къде зарежда,защото аз карах с бензин от Лукойл и заредих до капачкат и минах 100км и пак допълних до горе и се оказа че ми е дала 14/100,ходих на 2 диагностики и те показаха че колата ми е суер и в отлично състояни е двигателя.Оказва се че в бензина е имало голямо съдаржание на сяра и след консултация и досипах бензинот друга бензиностанция стрелката започна да пада по-бавно надолу.Успех и да почерпиш ако я купиш.
        Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
        The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
          Там е всичко което ти трябва да знаеш за тази чудесна кола. Иначе за разхода - малко височък ми се струва, но май собственика е пропуснал да каже кога му дава този разход - като си я кара като другите шофьори (т.е. с около 90-100) или като алфист (т.е. с около 160-180 )
          Ама тя се мъчи с 90-100км извън града човек . Иска малко да се поотпуши изпускателният тракт
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Принципно по отношение на бензина е много важно каква боза сипваш. Последно сложих ОМВ 100 и вече не хълца, а преди това сипах от една квартална на Лукоил и не може да тръгне. И за отпушването е вярно-трябва отвреме-навреме да се изпъне на извънградско с една постоянна скорост от около 120-140/ заради дупките /.
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Благодаря ви много, момчета,
              обаче днеска като му звъннах и му казах "тръгвам към теб, идвам да я купувам, кога да се видим" уж се разбрахме за утре и след 5мин ми звънна и ми каза, че я е продал... Дали я е продал или се е отказал да я продава - не знам, обаче се получи много кофти ситуация. Както и да е, няма да е тази бройка Макар че беше с всички екстри (климатроник дори).

ПС: Сега се насочих към 2.0ТС

Comment

виж тази красавица

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5458
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Благодаря. А да ви питам - има ли 155 2.0 Пининфарина ? Колата да е 183к.с. и не е турбо... Понеже нищо не намерих за такава кола във форума...

Comment

http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... c&start=15 Тук е обсъдена подробно тази оферта .
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Хъм, еми значи кво излиза? Че е 143к.с., обикновена 2.0ТС-ка 05.1992г. ли?

Comment

..

Първоначално публикувано от Alfa User
                        Имам един доста обширен преглед на 155. Пробвай търсачката за да го издириш. Там е всичко което ти трябва да знаеш за тази чудесна кола. Иначе за разхода - малко височък ми се струва, но май собственика е пропуснал да каже кога му дава този разход - като си я кара като другите шофьори (т.е. с около 90-100) или като алфист (т.е. с около 160-180 ) Както и да е, винаги можеш да я закараш на стенд да я видят и да си прецениш. Айде успех и да се похвалиш ако я вземеш
                        няма тема и ти да не се изкажеш,ти ми кажи как си караш алфата,не кажи ми как ти гори да те видим дали си алфист.по вапроса:вазможно е да гори толкова зависи в какав град буташ градското,в карнобатско градско моита гори13 до 15 в големиа студ.неможе да караш 1км.-2км. и да гори малко.тя е ве4но студена .на ванка ми гори 7.800-8л. 100-130км/4.

Comment

Първоначално публикувано от BrumBrum
                          Хъм, еми значи кво излиза? Че е 143к.с., обикновена 2.0ТС-ка 05.1992г. ли?
                          Като махнеш катализатора слагаш още 5 коня отгоре .

@ Arieca - като минавам през Карнобат ще свиркам
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                            Тва с елката ли го изчисли
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                              Първоначално публикувано от kris11
                              Тва с елката ли го изчисли
                              Прочетох го в нета. Освен това преди доста време бях гледал характреистиките на 2 модела голф 2 с еднаква кубатура. Единият беше без катализатор и 5коня беше рзликата им. Ако държиш много ще се поровичкам .

Comment

Working...
                              X